Caravankeuring

De caravankeuring voor 2018 is gepland op 24 maart.

De keuring zal dan weer plaatsvinden in Ermelo op de gemeentewerf.

U kunt zich opgeven bij dhr J.Mol, via de mail:    molzwal@hetnet.nl

 

Verslag keuring 2017.

Voorjaar 2017. Voorzichtig laten de eerste bomen en struiken hun bloesem al zien.

De zon komt door en het begint te kriebelen bij de kampeerders.

Caravans deugdelijk opgeborgen in diverse schuren en loodsen zijn toe aan een schoonmaakbeurt en keuring. We gaan immers het liefst zonder mankementen en netjes de weg weer op deze zomer.

 

Een goede manier om te zien of de caravan wettelijk aan de eisen voldoet en voldoende onderhoud heeft gehad is een jaarlijkse keuring al zal een jaartje overslaan bij een nieuwere caravan geen problemen opleveren.

 

Zaterdag 25 maart 2017 was het in Putten weer zover. De jaarlijkse caravankeuring van VVN, afdeling Ermelo-Putten aan de Ambachtsstraat in een garagebedrijf zijn de voertuigen welkom. Twee maal een oproep in de gemeenteberichten in het Ermelo's Weekblad en het Puttens Weekblad en al snel regent het opgaven. Er is plaats voor 26 keuringen en alle zijn bezet, zelfs een drietal eigenaren moesten teleurgesteld worden : geen plaats meer, volgend jaar beter en dan in Ermelo, want jaarlijks wisselt afdeling Ermelo-Putten van Veilig Verkeer Nederland van plaats.

 

De keurder krikt de wielen ophoog, luistert en voelt of kogellagers soepel rollen en geen speling hebben. Hij meet luchtvochtigheid IN de caravan, controleert gasinstallatie en meet bandenspanning en geeft advies als banden te oud zijn of slechte plekken vertonen.

 

Een drietal vrijwilligers controleren verlichting : kleine reparatie’s worden ter plekke gerepareerd. Ook worden de caravans gewogen, ook belangrijk, want er wordt snel te veel in de caravans geladen…..

 

Al met al weer een drukke dag die 25e maart. Veel adviezen en veilig op weg komende zomer..

Namens de afdeling VVN  Ermelo- Putten  .   Jan Mol, Jaap Verburg, Tiekje Kortes en Coen Hoogland.